Lubią Państwo zieloną herbatę? Nie są Państwu potrzebne żadne dodatki? W takim razie nasza zielona herbata będzie dla Państwa świetnym prezentem! Zachęcamy do zapoznania się z naszą bogatą ofertą herbat zielonych, na pewno znajdą Państwo taką, jakiej oczekują. Wysoka jakość, starannie wyselekcjonowane listki zebrane z długowiecznych krzewów, to wszystko sprawia, że nasze herbaty zielone bez dodatków są znakomite, mają właściwości, o których wszyscy wiedzą.
Szczególne miejsce wśród zielonych herbat zajmują napary japońskie. Są to produkty oryginalne - powstające wyłącznie na plantacjach położonych na wyspach Japonii. Ich atutem jest zarazem wygląd suszu herbacianego, jego bardzo wysoka jakość oraz niepowtarzalnie delikatny aromat i smak naparu. Susz większości zielonych herbat japońskich ma postać delikatnych igiełek i żywą, szmaragdową barwę. Podczas kilkukrotnego zalewania smak naparu ulega delikatnej zmianie, zawsze jednak jest on lekko słodkawy i wysublimowany. Herbaty japońskie są idealne do delektowania się podczas szczególnych okazji: ich smakiem powinniśmy się rozkoszować.
Jeśli lubią Państwo herbatę, cenią niesamowity smak a przede wszystkim kochają ten aromat i atmosferę picia herbaty, to wszystko możemy Państwu zapewnić. Zachęcamy do zapoznania się z naszymi herbatami zielonymi a także pozostałymi kompozycjami dostępnymi w naszym sklepie. Zaskoczymy Państwa niecodziennymi połączeniami. W przypadku pytań jesteśmy do dyspozycji.
Zielona chińska herbata uprawiana w słynnej prowincji Yunnan o wspaniałym smaku – od lekko gorzkiej do przyjemnej słodkiej tonacji. Zawiera mocno zwinięte liście z dużą ilością srebrnych tipsów.
Jest to herbata pochodząca z upraw położonych w stanie Assam w Indiach. Jej liście podczas suszenia są tylko lekko skręcane, co znajduje odzwierciedlenie w walorach naparu. Charakteryzuje się on słodkawym smakiem i bogatym aromatem.
Herbata pochodząca z najstarszej plantacji Cejlonu. Jej susz składa się z dużych pozwijanych blaszek liściowych. Napar charakteryzuje się delikatnym, kwiatowym aromatem.
Jaśminowe cudo w filiżance! Herbata uprawiana na plantacjach Gowrakale (Sri Lanka). Suszące się liście herbaty mieszane są z kwiatami jaśminowca. Naturalnie aromatyzują one liście herbaty. Napar ma pełny, silny, jaśminowy smak - można ją parzyć dwukrotnie
Typowy chiński proch strzelniczy, jedna z najpopularniejszych herbat w Kraju Środka. Liście mocno zwinięte w zielone kulki ciekawie rozwijają się po zalaniu ciepłą wodą. Smak dość zdecydowany i cierpki.
Dobra jakościowo herbata chińska produkowana według receptury japońskiej. Po zaparzeniu uzyskujemy miodowy w kolorze, przejrzysty napar charakteryzujący się w smaku i zapachu dużą delikatnością.
Dobra jakościowo herbata chińska produkowana według receptury japońskiej. Po zaparzeniu uzyskujemy miodowy w kolorze, przejrzysty napar charakteryzujący się w smaku i zapachu dużą delikatnością. Organiczna wersja popularnej zielonej herbaty.
Klasyczna herbata tajwańska. Ciemnozielone liście zwinięte są mocno w drobne kulki. Od ich wyglądu herbaty te nazywane są "gunpowder" (proch strzelniczy). Herbata o zdecydowanym smaku; daje dość mocny i cierpki napar.
Susz "Zielonej Mgły" składa się z ciemnozielonych i lekko skręconych listków. Po zaparzeniu delektujemy się delikatnym naparem z wyczuwalnymi nutami jadalnych kasztanów i kwiatów. Uprawiana w prowincji Hubei w Chinach.
Herbata Niebiańska Świątynia uprawiana jest w Chinach i należy do grupy najlepszych jakościowo. Suszem są ciemnozielone liście mocno skręcone w nieregularne kuleczki. Napar cechuje się lekko gorzkawym smakiem.
Liście tej herbaty zrywa się z tych samych krzewów, z których pochodzi surowiec do produkcji herbat Sencha. Susz budują twardsze liście zbierane w drugim zbiorze razem z łodyżkami. Herbata uprawiana jest w warunkach ekologicznych.
Herbata uprawiana na górskich plantacjach w okolicy Arashiyama. Zbiory liści przeprowadzane są jesienią, co wpływa na wyraźny smak i małą ilość kofeiny. Z tego też powodu dobrze sprawdza się na popołudniowych i wieczornych przyjęciach.
Herbata pochodząca z terenu Japonii. Składa się z fragmentów liści oraz łodyżek. Napar ma barwę zieloną, a smak zmienia się podczas parzenia. Najpierw ma posmak świeżo zerwanych owoców porzeczki, a następnie zmienia się na delikatny, owocowo-kwiatowy.
Japońska sencha powstająca na plantacjach prefektury Miyazaki. Susz stanowią ciemnozielone listki przypominające drobne igiełki. W smaku wyczuwalne są nuty miodowe i owocowe (brzoskwiniowe). Uznawana za jedną ze smaczniejszych (produkt wysokojakościowy).
Herbaciany rarytas z japońskiej wyspy Kiusiu. Koneserzy z pewnością docenią jej ciemnozielone liście w formie małych igiełek, co jest znakiem rozpoznawczym najwyżej jakości herbat. Napar daje delikatny i przyjemny słodki smak.
Klasyka w każdym calu! Herbata uprawiana na japońskich plantacjach Satsuma. Napar charakteryzuje się klarowną, jasnozieloną barwą oraz zdecydowanym, przyjemnym i trwałym smakiem i aromatem.
Japoński rarytas! Liście po zbiorze są tylko rolowane w spiralki, co pozwala im zachować ciemnozieloną barwę. Napar ma barwę szmaragdowozieloną, a jego smak jest lekko ostry z dymnym posmakiem.
Herbata uprawiana na terenie Korei. Składa się tylko z pączków i 2 najmłodszych listków zbieranych z gałązek krzewów herbaty wczesną wiosną. Napar jest barwy jasnozielonej, a smak charakterystyczny: z posmakiem mleczka kokosowego, lekko słodki.
Chiński rarytas herbaciany o dużych, wyselekcjonowanych, delikatnie lśniących, pokrytych jasnym pyłkiem liściach. Herbata po zaparzeniu daje dość mocny, kwiatowy aromat o owocowym posmaku w kolorze żółto-brązowym.
Cudo z plantacji Dragon Well! Jej susz stanowią zielonkawe, silnie sprasowane, płaskie i duże liście. Napar jest żółty i klarowny o delikatnym i lekko słodkim smaku. Cechuje ją także kwiatowy aromat. Nie zaleca się stosować dodatków smakowych do naparu.
Herbata uprawiana na wzgórzach Fujian (Chiny). Listki są mocno zwinięte w perełki przypominające kształtem wrzeciona lub oczy, a podczas zaparzania rozkręcają się. Napar charakteryzuje się szmaragdową barwą i świeżym, lekko orzechowo-kasztanowym smakiem.
Ekskluzywna i bardzo popularna herbata pochodząca z Chin. Susz stanowią pąki i liście krzewu herbaty poddane ręcznej obróbce (zwijaniu), dzięki czemu przypominają one spiralki. Napar cechuje żółtozielona barwa i lekko słodki, orzeźwiający smak.
Chińska herbatka najwyższej klasy ! Jej roczna produkcja jest ograniczona: zbiera się na nią tylko wczesnowiosenne listki i pączki i zwija w spiralki! Napar ma żółtawą barwę, o lekkim smaku. Charakterystyczna jest w nim owocowa nuta zapachowa.
Szlachetna zielona herbata pochodząca z obszaru Chin. Jej susz tworzą ciemnozielono-brązowawe, lekko zwinięte, długie liście. Napar cechuje się bladozieloną barwą oraz przyjemnym, lekkim smakiem, przez który przebija się posmak delikatnej goryczki.
Herbata o delikatnie zwiniętych, ciemnych listkach. Uprawiana w Wietnamie na ekologicznych plantacjach. Smak i aromat przypadnie do gustu miłośnikom chińskich herbat typu Mao Feng. Herbata dobrej jakości, rzadka na rynku.
Powstająca w Chinach zielona herbata o liściach ręcznie zwiniętych w kształt małpich łap. Napar cechuje jasnożółtawy kolor i przyjemny aromat. Smak jest delikatny z wyczuwalną, lekko orzechową nutą.
Chińska herbata z upraw położonych w rejonie Yunnan. Listki tworzące susz cechują się zielonkawą barwą, która świadczy o delikatnie przeprowadzanym procesie produkcji. Po zaparzeniu uzyskujemy świeży i miły dla podniebienia smak. Warta spróbowania!
Herbata uprawiana w Chinach (w Jiangxi). W suszu znajdziemy długie, ale pozwijane, srebrnozielone liście przypominające brwi starca (stąd nazwa herbaty Szlachetne Brwi). Napar jest klarowny, ma barwę jasnożółtą. Cechuje go pobudzający, dosyć wyraźny smak.
Świetna jakościowo, uprawiana ekologicznie, chińska herbata typu 'proch strzelniczy' (gunpowder). Liście są zwinięte w ciasne, zielone, połyskujące kulki. Po zaparzeniu jest złotawo- żółta o delikatnym aromacie. Miejsce uprawy: Guangxi, ogród Longkou.
Chińskiej produkcji zielona herbata typu matcha. Ekonomiczna wersja słynnych japońskich herbat. Bardzo polecamy dla początkujących entuzjastów tego typu herbat. Jej atutem jest ekologiczne pochodzenie i bardzo atrakcyjna cena.
Indyjska herbata zielona uprawiana na ekologicznej plantacji w prowincji Darjeeling. Smak bardzo delikatny i świeży, bardzo charakterystyczny dla herbat wysokogórskich.
Herbata Drogocenna Rosa uprawiana jest w prowincji Hubei, na górzystych plantacjach położonych w górach En Shi. Liście krzewu herbacianego zrywane są tylko wiosną, co znajduje odzwierciedlenie w walorach naparu: cechuje go złota barwa i bogaty aromat.
Zielona herbata japońska Kokeicha należy do najbardziej charakterystycznych uprawianych w tym kraju. Liście są silnie sprasowane na kształt małych igiełek. Napar daje żółtozieloną barwę i delikatnie cierpki smak.
Top ekstraklasy wśród herbat! Pochodzi z upraw Japonii. Susz stanowią selekcjonowane, najlepsze, najmłodsze listki osłonięte kilka tygodni przed zbiorem przed słońcem. Napar ma barwę szmaragdowozieloną, delikatny aromat kwiatów, a smak - lekko słodki.
Simao Da Ye to ekologiczna herbata chińska o wielkich, mięsistych, skręconych liściach. Produkowana w okolicach Simao,w najbardziej chyba znanej herbaciarzom prowincji Yunnan. Prawidłowe zaparzanie wydobywa z liści aromat i smak suszonej śliwki.
Specjał ekstra jakości z wietnamskich plantacji. Na susz składają się lekko zwinięte liście. Napar jest słomkowy. Herbata posiada wyraźny aromat i smak.
Bardzo zacna chińska herbata uprawiana w górach Dong Shan w rejonie Tai Hu. Liście dość duże i nieregularne, koloru ciemnego, z delikatnym białym meszkiem Pai-Pek-Ho. Herbata daje dość intensywny napar o kwiatowo-orzechowej nucie zapachowej.
Napar ten należy do pierwszej dziesiątki herbacianych rarytasów! Decyduje o tym jej przyjemny zapach oraz bardzo trwały smak nawiązujący do motywów miodowych oraz kwiatowych.
Japońska herbata zielona, której zbiory przypadają na okres wiosny. Produkcja odbywa się w południowej części kraju. Aromat naparu jest delikatny, a kolor przygotowanej herbaty jest lekko bursztynowy.