Przedstawiamy Państwu pewną nowość, z której coraz chętniej nasi klienci korzystają. Odpowiedni dobór składników, odpowiednia uprawa roślin a przede wszystkim pewne certyfikaty gwarantują, że kupują Państwo herbatki w pełni ekologiczne. Doskonale wiemy, jak dzisiaj zaopatrujemy się na zdrową, ekologiczną żywność, dlatego też i herbatki powinny być z tego gatunku. Zapewniamy Państwu niezwykła jakość naszych wyrobów a także przede wszystkim różnorodność. Stawiamy przede wszystkim na staranny wyrób, zbierane listki nawet z 500-letnich krzewów. Co więcej, przy każdej herbatce znajduje się sposób parzenia a także propozycja podania, dzięki czemu wiedzą Państwo od razu, co z naszą herbatką ekologiczną można zrobić. Zapraszamy także do skorzystania z produktów z innych kategorii. W przypadku pytań dotyczących herbatek, jesteśmy do państwa dyspozycji.
Dobra jakościowo herbata chińska produkowana według receptury japońskiej. Po zaparzeniu uzyskujemy miodowy w kolorze, przejrzysty napar charakteryzujący się w smaku i zapachu dużą delikatnością. Organiczna wersja popularnej zielonej herbaty.
Herbata z afrykańskiej plantacji w Rwandzie. Miejscem upraw jest górzysta okolica Rukeri. Wzgórza, na których uprawiana jest ta herbata są silnie nasłonecznione, co znacząco wpływa na jej aromat i smak. Daje napar w kolorze bursztynu, smak słodkawy.
Rarytas na europejskim rynku herbacianym! Zebrane liście poddawane są bardzo szybkiej obróbce (ręcznemu zwinięciu i suszeniu) co wcześnie kończy proces fermentowania liści. Napar cechuje słodkawo-cierpki smak i orzechowo-kwiatowy zapach.
Ekologiczna, uprawiana bez pestycydów, herbata czerwona Pu Erh pochodząca z Yunnan, prowincji słynącej z upraw herbacianych. Herbatę tę charakteryzuje smak delikatnie drzewny, przez niektórych oceniany także jako lekko ziemisty.
Japoński rarytas! Liście po zbiorze są tylko rolowane w spiralki, co pozwala im zachować ciemnozieloną barwę. Napar ma barwę szmaragdowozieloną, a jego smak jest lekko ostry z dymnym posmakiem.
Herbata o delikatnie zwiniętych, ciemnych listkach. Uprawiana w Wietnamie na ekologicznych plantacjach. Smak i aromat przypadnie do gustu miłośnikom chińskich herbat typu Mao Feng. Herbata dobrej jakości, rzadka na rynku.
Herbata uprawiana na terenie Korei. Składa się tylko z pączków i 2 najmłodszych listków zbieranych z gałązek krzewów herbaty wczesną wiosną. Napar jest barwy jasnozielonej, a smak charakterystyczny: z posmakiem mleczka kokosowego, lekko słodki.
Golden Downy to wysokiej jakości czarna herbata produkowana w Chinach. Liście charakterystycznie zwijane w nieregularnego kształtu kulki pięknie rozwijają się podczas zaparzania. Po zaparzeniu otrzymujemy delikatny napar o bogatym smaku.
Simao Da Ye to ekologiczna herbata chińska o wielkich, mięsistych, skręconych liściach. Produkowana w okolicach Simao,w najbardziej chyba znanej herbaciarzom prowincji Yunnan. Prawidłowe zaparzanie wydobywa z liści aromat i smak suszonej śliwki.
Top ekstraklasy wśród herbat! Pochodzi z upraw Japonii. Susz stanowią selekcjonowane, najlepsze, najmłodsze listki osłonięte kilka tygodni przed zbiorem przed słońcem. Napar ma barwę szmaragdowozieloną, delikatny aromat kwiatów, a smak - lekko słodki.
Świetna jakościowo, uprawiana ekologicznie, chińska herbata typu 'proch strzelniczy' (gunpowder). Liście są zwinięte w ciasne, zielone, połyskujące kulki. Po zaparzeniu jest złotawo- żółta o delikatnym aromacie. Miejsce uprawy: Guangxi, ogród Longkou.
Chińskiej produkcji zielona herbata typu matcha. Ekonomiczna wersja słynnych japońskich herbat. Bardzo polecamy dla początkujących entuzjastów tego typu herbat. Jej atutem jest ekologiczne pochodzenie i bardzo atrakcyjna cena.
Japońska herbata zielona, której zbiory przypadają na okres wiosny. Produkcja odbywa się w południowej części kraju. Aromat naparu jest delikatny, a kolor przygotowanej herbaty jest lekko bursztynowy.