Darmowa dostawa od 200,00 PLN
Bezpieczne zakupy
Idosell security badge
Termometr kuchenny do pieczenia i gotowania potraw

Termometr kuchenny do pieczenia i gotowania potraw

  • Praktyczny i niezastąpiony w kuchni termometr do kontrolowania temperatury napojów i potraw.
17,00 PLN
brutto / szt.
Cena regularna / szt.
z
Możesz kupić także poprzez:
Dostępność w ciągu 2 dni
Dostępność w ciągu 2 dni
14 dni na łatwy zwrot
Bezpieczne zakupy
Produkt wyprzedany
Otrzymasz od nas powiadomienie e-mail o ponownej dostępności produktu.
Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.
Powyższe dane nie są używane do przesyłania newsletterów lub innych reklam. Włączając powiadomienie zgadzasz się jedynie na wysłanie jednorazowo informacji o ponownej dostępności tego produktu.

Analogowy termometr tarczowy do mierzenia temperatury potraw, napojów. Zakres temperatur - minus 10 do 110 stopni C. Bardzo szybko reaguje na zmianę temperatury. Dokładność pomiaru 2 stopnie. Długość szpikulca- 140mm, średnica tarczy- 25mm.

Termometr kuchenny to świetny, bardzo przydatny prezent dla każdego, kto lubi kucharzyć! Nasz termometr kuchenny posiada czytelną tarczę na której można wygodnie odczytać temperaturę. Temperatura wody ma duże znaczenie w przypadku przygotowani naparów z herbat lub yerba mate. Za wysoka spowoduje, że witaminy ulegną rozłożeniu, a w za niskiej herbata nie zaparzy się.

Szczególnie przydatny przy pieczeniu mięs, posiada dokładne oznaczenia temperatury przygotowywania dla konkretnych gatunków.

Temperaturę mierzymy poprzez zanurzenie wolnego, lekko zaostrzonego końca termometru w przygotowywanym produkcie. Już po chwili na tarczy zauważymy wychylenie się wskazówki określającej temperaturę (podano ją w stopniach Celsjusza). Co ciekawe: zakres skali wynosi od minus 10 do plus 110 stopni, czyli możemy kontrolować ciepłotę zarówno produktów wyjętych prosto z zamrażarki, jak i wrzących. Szpikulec został zabezpieczony przed zniszczeniem - zapakowano go w czerwony plastikowy pokrowiec. Pokrowiec ten przed każdym pomiarem należy zdjąć. Dla bezpieczeństwa w czasie transportu nasz termometr jest starannie zapakowany. Zapobiega to uszkodzeniu szpikulca i tarczy.

Czujnik temperatury znajduje się 1,3 cm do 5 cm od końca szpikulca.

Produkt ten z pewnością ułatwi przygotowywanie potraw, w których niezwykle istotny jest reżim temperaturowy. Może on stanowić niezobowiązujący, a zarazem trafiony prezent dla każdego zwolennika naparów sporządzanych z herbat i yerba mate. Niezastąpiony w pracach kuchennych.

Marka
Symbol
46
Kod producenta
5904816011722
Potrzebujesz pomocy? Masz pytania?Zadaj pytanie a my odpowiemy niezwłocznie, najciekawsze pytania i odpowiedzi publikując dla innych.
Zapytaj o produkt
Jeżeli powyższy opis jest dla Ciebie niewystarczający, prześlij nam swoje pytanie odnośnie tego produktu. Postaramy się odpowiedzieć tak szybko jak tylko będzie to możliwe. Dane są przetwarzane zgodnie z polityką prywatności. Przesyłając je, akceptujesz jej postanowienia.

Opinie o Termometr kuchenny do pieczenia i gotowania potraw

4.62
Liczba wystawionych opinii: 16
5
11
4
4
3
1
2
0
1
0
Kliknij ocenę aby filtrować opinie
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Poręczny, szybki, czytelny i trwały. Polecam.
2013-10-25
Maciej, Bydgoszcz
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
Dobrze wykonane, zabezpieczone estetycznym pokrowcem, mała zwłoka przy pomiarze. Polecam.
2013-08-15
Rafał, Szczecin
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Wszystko w porządku, termometr jak termometr, dobrze spełnia swoją funkcję. Polecam!
2013-07-02
Dorota, Mirsk
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Termometr jak najbardziej polecam. Jest dokładny i czytelny.
2013-06-19
Agata, Kobylanka
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
Termometr działa tak jak powinien. Jedyny minus to cena.
2013-04-08
Mateusz, Suwałki
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Działa prawidłowo i o to chodzi
2013-03-01
Ryszard, WARSZAWA
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
polecam ten termometr. Czytelnie wskazuje pomiar temperatury.
2012-10-29
Paweł, Połczyn Zdrój
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Jak najbardziej w porządku.
2012-05-28
Jakub, Rzeszów
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo dobry, jestem zadowolony
2012-03-30
Waldemar, Suwałki
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
nic dodać nic ując, sprawdzony i dobry, polecam ;)
2010-10-03
Patryk, Stargard
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
4/5
Opinia potwierdzona zakupem
dobry ale jak jest płytko to nie chcę wskazywać pokazuje mnie niż jest. ogólnie dobry termometr
2010-09-08
Ariel, Tuchomie
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Mój egzemplarz nie ma żadnych wad i oprócz kontroli temperatury wody do zaparzania yerby można go używać np. do kontroli temperatury wypieków. Polecam.
2010-06-10
Mariusz, Wrocław
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Termometr,świetna sprawa .Służy mi nie tylko do parzenie Yerby,ale w codziennym gospodarstwie też si ę nim posługuję.Pozdrawiam Lucyna
2010-05-05
Lucyna, Lublin
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
polecam, czytelne wskazanie temperatury
2010-01-12
Dariusz, Osowiec
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
5/5
Opinia potwierdzona zakupem
Bardzo podoba mi się styl, w jakim ten termometr został wykonany. W nawiązaniu do opinii pana Marcina: ja, mimo kiepskiego wzroku, dobrze na nim widzę! Poprzednio miałam ten klasyczny, rurkowy, i po jego zbiciu zdecydowałam się "przesiąść" właśnie na ten.
2009-12-22
Zuzanna, Warszawa
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
3/5
Opinia potwierdzona zakupem
moja ocena to 3+, szkło nie przejrzyste błąd w sztuce przy odlewaniu tego szkiełka dlatego trzeba się przez chwile wpatrywać zanim sie odczyta temperaturę, po za tym minusem termometr polecam
2009-11-17
Marcin, Szczecin
Czy opinia była pomocna? Tak 0 Nie 0
Napisz swoją opinię
Twoja ocena:
5/5
Dodaj własne zdjęcie produktu:

Z naszego bloga

Ile razy można zalać yerba mate
Na początek zadajmy sobie pytanie jak powstaje napar yerba mate? Wysuszone liście i gałązki ostrokrzewu paragwajskiego są w fabryce rozdrabniane na mniejsze lub większe kawałeczki i w takiej postaci, czasem z dodatkiem olejków aromatycznych, suszonych ziół lub kwiatów czy liofilizowanych owoców, sprzedawane.
Czytaj więcej
Akcesoria do Yerba Mate
Akcesoria do yerba mate stanowią niezbędne oprócz samego suszu uzupełnienie rytuału picia herbaty paragwajskiej. Najaważniejszymi są tykwa i bombilla.
Czytaj więcej
pixel