Yerba Mate Fede Rico

( ilość produktów: 2 )

Szukając źródeł pochodzenia yerba mate Fede Rico natrafiamy na plantację o nazwie Rio Itambey w Paragwaju. Znając kraj produkcji yerba mate możemy z dużym prawdopodobieństwem spodziewać się określonych wrażeń smakowych. Paragwajscy producenci wytwarzają gotowe napary z ostrokrzewu zgodnie z lokalnymi oczekiwaniami i proces produkcji jest nieco inny, niż w Argentynie, czy Brazylii.
Charakterystyczną cechą yerba mate z paragwajskich plantacji jest bardzo drobne mielenie liści. Patyczki są za to dość spore. W mieszance nie brakuje też pewnej ilości pyłu, powstałego przy rozdrabianiu roślin. Taka właśnie jest Fede Rico – smak i aromat ma zdecydowany, dość gorzki, dobre działanie pobudzające utrzymuje się dość długo, sam susz można zalewać kilkukrotnie bez znacznej utraty smaku.
Walorem, który należy podkreślić przy yerba mate Fede Rico jest jej ekologiczne pochodzenie. Uprawa roślin, zbiory i późniejsza obróbka – wszystkie te etapy przygotowania gotowego produktu dla konsumenta zachowują standardy certyfikowanego rolnictwa ekologicznego.

    Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
    Zamknij
    pixel