Jeśli spróbowałeś yerba mate, to wiesz, że jej smak nie każdemu przypadnie do gustu. Goryczka w yerbie potrafi naprawdę zaskoczyć. Ale nie musi tak być :) Są sposoby, aby ją zneutralizować. I o tym jest ten artykuł.
Mięta jest składnikiem wielu produktów ziołowych i spożywczych. Ceniona jest głównie za walory aromatyczne i smakowe. Ale jej charakterystycznemu smakowi towarzyszy także bardzo korzystne działanie, dzięki czemu jej dodatek do yerba mate podnosi wartość naparu. Z jakiego powodu? Zerknij do artykułu….
Pewnie zastanawialiście się, co zrobić z yerbą, której minie termin przydatności do spożycia? Czy można ją pić? Czy jest to bezpieczne? W niniejszym artykule jednoznacznie wyjaśniamy, te kwestie
Miłośników niekonwencjonalnych doznań informujemy o naszej nowej yerba mate delicji. Jej nazwa - Red Scorpion jest już w znacznym stopniu wyznacznikiem, co kryje się w tej piekielnej mieszance :) Będzie HOT!
Argentyna co prawda nie jest kolebką yerba mate, ale za to produkuje jej najwięcej na świecie. Dlatego warto, a nawet trzeba znać cechy dobrej yerby z tego kraju. W tym artykule napisaliśmy w pigułce, co wyróżnia yerby argentyńskie.